Dementie holistisch bekeken

In 2010 heb ik werk binnen de ouderenzorg aanvaard. Praktisch werken in toen nog een woon-/zorgcentrum als facilitair medewerker. Later heb ik de opleiding Helpende Zorg en Welzijn gevolgd en ben ik als helpende aan het werk gegaan. Het is een bewuste keuze om niet als Verzorgende IG of Verpleegkundige te gaan werken.
In de loop van de tijd ben ik mij steeds meer gaan interesseren in dementie. Deze ziekte is voor degene die dit gaat doormaken en voor de dierbaren die om hen heen staan meestal een moeilijke en zware weg. Vanuit mijn persoonlijke kijk op de wereld en de tijd waarin wij leven zie ik hier toch een grootser plan. Dementie is in deze visie een tijd die de mens gegeven wordt om nog in dit leven oude stukken uit het verleden te verwerken. Zo krijgt de mens die dementie krijgt de kans om oude ballast hier achter te laten wanneer het tijd is om over te gaan. Door contact te maken met de Ziel van de mens met dementie via de Luisterkind Levensbrug afstemming, wil ik deze mens weer een stem geven zodat duidelijk wordt wat de behoeften van deze mens zijn en hoe de zorg voor deze mens nog beter kan worden. Het doet mij veel plezier dat ik nauw betrokken ben bij Dementie anders Bekeken. Onze grote wens is dat we een huis openen waar mensen met de ziekte dementie ook spiritueel in deze ziekte begeleidt worden.
Heeft u suggesties voor een mooie plek voor het Regenbooghuis dan hoort de Stichting Dementie anders bekeken dit graag. Voor meer informatie en al uw vragen over dit mooie bijzonder project verwijs ik u graag naar www.dementieandersbekeken.nl

handen-bloem