Dementie holistisch bekeken

In 2010 heb ik werk binnen de ouderenzorg aanvaard. Praktisch werken in toen nog een woon-/zorgcentrum als facilitair medewerker. Later heb ik de opleiding Helpende Zorg en Welzijn gevolgd en ben ik als helpende aan het werk gegaan. In de loop van de tijd ben ik mij steeds meer gaan interesseren in dementie. Deze ziekte is voor degene die dit gaat doormaken en voor de dierbaren die om hen heen staan meestal een moeilijke en zware weg. Vanuit mijn persoonlijke kijk op de wereld en de tijd waarin wij leven zie ik hier toch een grootser plan. Dementie is in deze visie een tijd die de mens gegeven wordt om nog in dit leven oude stukken uit het verleden te verwerken. Zo krijgt de mens die dementie krijgt de kans om oude ballast hier achter te laten wanneer het tijd is om over te gaan. Door contact te maken met de Ziel van de zieke mens via de Luisterkind Levensbrug afstemming, wil ik deze mens weer een stem geven zodat duidelijk wordt wat de behoeften van deze mens zijn en de hoe de zorg voor deze mens nog beter kan worden. Het doet mij veel plezier dat ik samen met anderen deel uit maak van Dementie anders Bekeken. Onze grote wens is dat we een tehuis openen waar mensen met de ziekte dementie ook spiritueel in deze ziekte begeleidt worden. Voor meer informatie hierover verwijs ik u graag naar www.dementieandersbekeken.nl/hoe/visie
 

handen-bloem